lördag 5 januari 2013

Tung förlust mot Brynäs

Växjö kommer ut starkt till den första perioden och Brynäs verkar något tagna av det tempot som hemmalaget sätter upp under de inledande minuterna., och redan efter 2.22 är Växjö ytterst nära att ta ledningen i matchen när Erik Josefsson får pucken på bladet, mitt framför Brynäs kasse. Dock så studsar pucken till precis i skottögonblicket så Holmqvist hinner att komma i position och Josefssons skott hamnar mitt i magen på Brynäskeepern.

Även om det är Växjö som håller i taktpinnen under de inledande 20 minuterna är gästerna inte alls ofarliga, utan man kommer upp lite då och då och sätter press i Växjös zon. Framförallt Järnkrok-kedjan är farlig för gästerna, men Växjö reder ut och har istället ytterligare två kanonchanser att ta ledningen i matchen men Johan Holmqvist spikar igen fullständig i förstaperioden och står för några högklassiga räddningar och gör att Brynäs kan gå till pausvila oavgjort 0-0.

Växjö fortsätter på samma sätt i andra perioden, och redan efter 3.30 så har Växjö ett gyllene läge att ta ledningen när Holmqvist inte orkar hålla pucken som långsamt glider mot mål, men Brynäskeepern hinner kasta sig tillbaka och lägga plocken på pucken.

Växjö håller som sagt fortfarande i taktpinnen, även om puckinnehavet har utjämnats något, vilket gör att gästerna skapar lite mer chanser denna period, bäst läge hade Brynäs Martin Johansson när han kom halvt fri mot Norrena, som dock höll tätt den gången.

Växjö har ytterligare en jättechans att ta ledningen när Johan Holmqvist står för ett misstag när han i höjd med tekningscirkeln misslyckas att rensa iväg pucken vilket gör att Reddox får helt öppet mål, men hamnar i lite för dålig vinkel och Brynäsback hinner kasta sig och rädda på mållinjen.

Till den tredje perioden kommer Brynäs ut något starkare och sätter till en början bra press i Växjös zon och skapar några halvchanser, dock utan att sätta Fredrik Norrena på några större prov, och Växjö jobbar sig in i den tredje perioden allt mer eftersom tiden går, och tillslut så är man öven här närmast att ta ledningen i matchen, men Johan Holmqvist fortsätter storspela, och Brynäs kan tacka honom att matchen slutsr 0-0 och går till förlängning.

En förlängning som Brynäs direkt är nära att avgöra genom en sylvass dubbelchans, och i situationen efter så åker Petr Vampola, ytterst tveksamt, ut för hakning. Och under efterföljande fyra-mot-tre-spel så kan Brynäs avgöra genom Johan Harju som lämnas helt ensam framför Norrena och kan enkelt från nära håll lyfta pucken över hans axel och upp i taket.

Ett resultat som absolut inte speglade matchen med tanke på att Växjö under i stort sett 60 minuter var det absolut bästa laget, och hade det inte varit för Johan Holmqvist så hade Växjö utan tvekan vunnit med en eller ett par kassar. Men stor eloge till Brynäs som försvarar sig på ett bra sätt.

Skott: 42-24 (17-5, 12-12, 10-6, 3-1)