onsdag 9 januari 2013

Matchdag: Växjö-Linköping

Då var det dags för match igen. Denna gång är det Linköping som kommer på besök i Vida Arena. Ett lag som vuxit ut till ett riktigt mardrömslag för Växjö.

Senast mötte Växjö Färjestad på bortaplan. En match som resulterade i ytterligare en förlust. Den femte i rad dessutom. Matchen slutade 2-1 till Färjestad i en match som hemmalaget hade ganska bra koll på, men Växjö kämpade på bra och hade 1-1 fram tills med 5 minuter kvar av den tredje perioden då Magnus Nygren smällde in det avgörande målet i powerplay, framspelad av förre Växjöspelaren Joakim Hillding. Man skapade några chanser att kunna få till en kvittering men Färjestad höll ut och tog tre poäng.

Linköping å andra sidan verkar ha prickat toppformen och kommer till Vida Arena med fem raka segrar och i senaste matchen så slog man Skellefteå med hela 6-0, vilket knappast underlättar om man ser till Växjös form samt resultaten i tidigare matcher mot Linköping.

Men låt oss hoppas på ett trendbrott ikväll. Jag hoppas på en 4-3-seger till Växjö.