fredag 25 januari 2013

Förbannelsen är bruten, tre poäng mot Modo!

Modo startar matchen bäst och skapar tidigt två riktigt bra målchanser, och det är med mer tur än skicklighet som Växjö lyckas hålla undan då. Istället får man chansen i numerärt överläge, dock så blir detta resultatlöst.

Växjö fortsätter att spela bra under den första perioden, men tyvärr så blir det som så många gånger förr när Växjö skapar chanser, Det vill säga att det är motståndarna som tar ledningen. Marcel Müller lägger en vacker passning diagonalt till Per-Åge Skröder som bara har att vispa upp pucken i tom kasse, snyggt mål men oerhört tungt.

Det är efter detta Modo som håller mest puck så är det inga direkta farligheter som skapas.

Första perioden såg ut att sluta i underläge 1-0, men då fick Växjö åter chansen i powerplay, och denna gången small det. Dennis Rasmussen trampar runt kassen och lägger snyggt pucken över till Liam Reddox som klippte till direkt och in i mål. Detta när det endast återstod 16 sekunder av perioden.

Till den andra perioden så ökade Växjö tempot markant och man skapade flera chanser att kunna ta ledningen i matchen, och tillslut kom också ledningsmålet. Liam Reddox snor pucken bakom offensivt mål och är ytterst nära att kunna runda Modo-målvakten men får inte in pucken, istället så hamnar pucken hos Dennis Rasmussen som utan problem lyfter in returen i tomt mål.

Växjö fortsätter skapa riktigt fina chanser, till och med i gästernas powerplay så är det Växjö som är närmast att göra mål, men inte ens när Modo-målvakten Bernhard Starkbaum befinner sig på läktaren och målet är helt tomt så lyckas man få in pucken i mål och perioden slutar ledning 2-1 och ju längre perioden går så lugnar spelet ner sig en hel del.

Detta håller sig i stora delar av den tredje perioden också och spelet blir allt mer böljande med chanser åt bägge hållen. Men tillslut så faller ännu ett Växjömål och det är debuterande David Åslin som presenterar sig för Växjöpubliken när efter ett snyggt samarbete med Robert Rosén sprätter upp pucken snyggt i Starkbaums högra kryss.

Hemmalaget har sedan ganska bra koll på händelserna på isen och ser ut att gå mot en ganska trygg trepoängare, men Modo sätter ordentlig nerv i matchen när Jonas Lehtivouri skjuter ett enkelt skott mot Mattias Modigs plockhandske, men Modig tappar ut pucken rakt till Mikko Kousa som skjuter in 3-2.
Detta ger naturligtvis energi till gästerna som sedan pressar på för att få till en kvittering, och man plockar också ut målvakten, men Växjö håller ut och vinner med 3-2 och bärgar tre grymt sköna och ack så viktiga poäng.

Skott: 38-28