lördag 12 januari 2013

Matchdag: Rögle-Växjö

Det är måstematch med stort M på gång ikväll när Växjö reser till Ängelholm för match mot Rögle. Ett Rögle som man haft väldigt svårt för denna säsong, men ikväll så måste ett trendbrott komma om man vill slippa spela kvalseriehockey till våren.

Sex raka förluster och endast en poäng har Växjö inkasserat sedan juluppehållet, och känslan är att man till viss del är tillbaka där man var i början av säsongen precis innan man valde att entlediga Janne Karlsson från sin position som tränare. Det vill säga att man spelar bra men är fruktansvärt ineffektiva framåt och gör avgörande misstag bakåt vilket gör att man ständigt tvingas jobba i uppförsbacke.

Även om man förmodligen har insett att racet om slutspel i stort sett är kört så måste man åstadkomma en vändning ikväll, för fortfarande så finns risken att hamna i kvalserien, och är man intresserade att slippa det så måste man plocka poäng av bottenkollegorna.

Ett tungt avbräck för Växjö till kvällens match är att Dennis Rasmussen tvingas kasta in handduken efter smällen han fick i huvudet förra matchen mot Linköping. Han ersätts istället av Robert Rosen som går in mellan Tomi Kallio och Jan Urbas. Brad Mora går in som center mellan Saviano och Johan Andersson, i övrigt är alla kedjor detsamma som matchen mot Linköping.

I Röglelägret så har en sak hänt sedan förra omgången. Huvudcoachen Dan Tagnes degraderas till assisterande coach samtidigt som Jan Karlsson (tidigare Frölunda, Linköping) tar över som huvudcoach för resten av säsongen. Hur Rögle ställer upp är i skrivande stund inte släppt, men räkna med att man ställer förre Växjö-keepern Martin Gerber mellan stolparna.

Resultatgissning:
Det måste till en vändning ikväll, för som sagt, vill man klara sig undan kvalserien måste det till att man tar poäng från bottenkollegorna. Och jag hoppas man lyckad med det också. 4-2 hoppas jag på till Växjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar