onsdag 23 januari 2013

Återigen tung förlust för Växjö

Det börjar nästan kännas som en vana att skriva såhär nu, men vad mer kan man skriva. Tungt är visserligen bara förnamnet, men ja..

Första perioden bjöd inte på något bländande spel och även om det var högt tempo i inledningen så var det mest mittzonsspel som gällde. Växjö var dock det lag tog tag i händelserna, bland annat var Saviano ytterst nära att ge Växjö ledningen men Daniel Larsson räddade. Några jättechanser skapades inte av något av lagen annars, trots varsitt numerärt överläge.

Efter powerbreaket så tog dock AIK ledningen, detta efter att Gustav Hjalmarsson misslyckats med en droppass i offensiva zonen och i kontringen så lyckas Tobias Viklund tråckla in pucken i en trång situation.

Den andra perioden kommer jag inte skriva särskilt mycket om, mycket pågrund av att det inte hände något av värde plus att det spel som bjöds på var under all kritik.

Den tredje perioden däremot kommer Växjö ut med ett betydligt högre tempo, och detta ger också tidigt utdelning när Tom Linder med ett slagskott kvitterar matchen.

Växjö bibehåller detta spelet under stora delar av den tredje perioden och har några riktigt bra chanser att kunna avgöra, men som så många gånger förr så är det mycket oskärpa i avsluten, Så efter 60 minuters spel står det 1-1.

I förlängningen så är det hemmalaget som är absolut närmast att kunna avgöra matchen, men AIK håller ut och matchen får avgöras på straffar.

En straffläggning som gästande AIK vinner efter att Jonas Liwing varit den enda som lyckats göra mål.