torsdag 10 oktober 2013

Växjös svit håller i sig - Tre poäng mot AIK

AIK är det lag som startat något starkare i den första perioden och man är bara en stolpträff från att ta ledningen i matchen, efter stort kalabalik framför mål så hamnar pucken hos en helt fristående AIK-spelare i slottet som egentligen bara har att lägga in pucken i tomt mål men skjuter istället i stolpen.

Växjö tar dock över mer och mer i perioden,  bland annat så är Robert Rosén rykande nära att kunna göra mål efter fin framspelning av Ryan Lasch bakom AIK-målet, men Daniel Larsson står för en kanonräddning.
Hemmalaget fortsätter att hålla i taktpinnen men verkar ändå stundtals inte alls vara vän med pucken, utan det är många gånger som den studsar över Växjöspelarnas klubbor vid passningar och mottagningar.

Gästerna får två gånger om i den första perioden chansen att spela i numerärt överläge men Växjö fortsätter att imponera i boxplay och ser till att första perioden slutar 0-0.

Skott: 11-4

Den andra perioden handlar egentligen bara om en sak; Hur många chanser behöver Lakers för att tillslut ta ledingen. För det var stundtals spel mot ett mål under den andra perioden, men antingen så sköt man mitt på målvakten eller så sköt man inte alls.

Perioden fortsatte med ganska så hög fart och väldigt få avblåsningar, vilket verkade gäcka gästerna en hel del när spelet stundtals var cementerat i AIK´s zon och med extra långt till spelarbåset.

Tillslut lyckades dock Växjö få in en puck bakom Daniel Larsson. Cory Murphy får pucken vid offensiva blå och lägger iväg ett relativt löst handledsskott som på något underligt vis letade sig förbi AIK-målvakten. Klockan stod då på 16.54. Växjö skapade ytterligare några hyfsade chanser innan periodsignalen ljöd men perioden slutar 1-0.

Skott: 12-5

AIK kommer ut med lite mera fart till den tredje perioden och försöker att få till en kvittering men Växjö spelar tight defensivt och ger inte gästerna särskilt många chanser. Istället så får Växjö två gånger om chansen i numerärt överläge, dock utan resultat.

AIK lyckas dock tillslut få in en kvittering, Ville Varakas misslyckas med sin rensning och pucken hamnar rakt på bladet hos Daniel Josefsson som skjuter ett fladdrigt slagskott som Scott Munroe släpper retur på, och där står Mattias Janmark och har inga som helst problem att slå in pucken i mål.

De flesta trodde förmodligen i detta läget att matchen skulle gå till förlängning, men icke. Växjö skulle tillslut då utdelning på sina chanser. Med endast drygt två minuter kvar så trycker sig Rhett Rhakshani in på mål och sprätter upp en backhand i Daniel Larssons högra kryss och gör därmed sitt första mål för säsongen och bara 30 sekunder senare så avgör Liam Reddox i tom kasse.

AIK försöker i matchens sista sekunder få till en reducering genom att plocka målvakten igen men hinner inte innan slutsignalen går.